Nowy świat shinobi
Ranga D
Shintenshin no Jutsu
Podstawowa technika klanu. Poprzez złożenie odpowiedniej pieczęci użytkownik tego jutsu jest w stanie przenieść swój umysł do ciała innej osoby, a co za tym idzie przejąć kontrolę nad jej ciałem. Technika ma również swoje wady. Jedną z nich jest to, że trzeba odpowiednio wycelować pieczęcią w przeciwnika, by móc się przenieść do jego ciała, co nie jest wcale takie łatwe w przypadku ruchomego celu. Kolejną wadą jest to, że w przypadku "pudła" użytkownik jest oddzielony od swojego ciała na parę chwil. Trzecią wadą techniki jest to, że gdy już przeniesiemy swój umysł do ciała przeciwnika, nasze ciało jest zupełnie bezwładne. Obrażenia zadane kontrolowanemu ciału przechodzą na prawdziwe ciało użytkownika.
Buzoku Terepashi
Technika używana przez członków klanu do komunikowania się za pomocą telepatii. Warunkiem użycia tej techniki jest kontakt wzrokowy oraz skupienie na najwyższym poziomie. Każde zaburzenie koncentracji może doprowadzić do przerwania techniki.
Ranga C
Shine Anshin no Jutsu
Do wykonania techniki potrzebna jest standardowa pieczęć klanu. Następnie użytkownik wypowiada nazwę techniki, a w tym samym czasie namierzony przeciwnik traci wszystkie myśli, zachowuje się zupełnie jakby był "żywym trupem". Jego ciało robi wszystko co mu rozkażemy. Technika działa tylko i wyłącznie na jedną osobę.
Ranga B
Shinranshin no Jutsu
Rozwinięcie techniki Shintenshin no Jutsu. W tym przypadku, tak samo jak poprzednio, użytkownik przejmuje kontrolę nad ciałem przeciwnika, lecz ma także pełną kontrolę nad własnym ciałem. Umysł przeciwnika nie zanika, lecz robi on wszystko co mu rozkażemy.
Shine Kanji no Jutsu
Technika polega na przeniesieniu swojego umysłu do zwykłej lalki, czy też kukły. Użytkownik techniki ma wtedy całkowitą kontrolę nad tym sztucznym ciałem. Osoba używająca tej techniki zupełnie nie odczuwa żadnych obrażeń. W momencie używania techniki, prawdziwe ciało użytkownika jest całkowicie bezwładne.
Ranga A
Omoi Hiken
Zaawansowana technika klanu polegająca na tym, że użytkownik techniki "wchodzi" do umysłu ofiary. Można w ten sposób dowiedzieć się wszystkiego co wie sprawdzana osoba. Wszystkie jej przemyślenia, czy wspomnienia są dla nas dostępne. Jest jednak jeden warunek, który musi zostać spełniony, aby technika zadziałała. Osoba, której umysł chcemy przeskanować musi być nieprzytomna oraz nasza ręka musi być położona na jej głowie.
Ranga S
Shinten Kugutsu Juin no Jutsu
Technika jest rozwinięciem Shine Kanji no Jutsu. Gdy już przejmiemy kontrolę nad kukłą, musimy sprawić, aby między nami, a naszym przeciwnikiem pojawił się kontakt fizyczny. Wtedy nasz umysł przechodzi z ciała lalki do ciała przeciwnika. W ten sposób uzyskujemy nad nim kontrolę, a lalka staje się wówczas bezużyteczna. Obrażenia zadane temu ciału nie przechodzą na nasze prawdziwe ciało.